Hulp bij werk, inkomen en studie

Arbeidsdeskundige denkt met u mee

Kunt u door het ongeval niet meer alles doen wat u wel gewend was? Bijvoorbeeld op uw werk of op school? Een arbeidsdeskundige kan u helpen. De vraag die centraal staat: Wat heeft u nodig om verder te kunnen na het ongeval? 
  • Een arbeidsdeskundige is een onafhankelijke expert.
  • Hulp van arbeidsdeskundige is voor u gratis.
  • Een arbeidsdeskundige heeft een begeleidende rol.
  • Verdwaald in alle regels bij arbeidsongeschiktheid? De arbeidsdeskundige helpt u op weg!
arbeidsdeskundige geeft advies

Hulp van een arbeidsdeskundige 

Een ongeluk zorgt ineens voor een vreemde situatie: u kunt niet meer werken of naar school. U heeft hulp van anderen nodig. Dat is ongemakkelijk! Er komt van alles op u af. Zaken waar u normaal niet mee te maken heeft. Dit geeft zorgen. Hopelijk gaat het herstel snel. En heeft u snel uw leven onder controle. Is dat niet het geval? Dan kan een arbeidsdeskundige u misschien helpen.
  • werk
  • inkomen
  • studie

Een arbeidsdeskundige kijkt verder dan werk

Milou Vissers, arbeidsdeskundige voor Achmea vertelt hoe zij helpt: "Als arbeidsdeskundige help ik mensen met terugkeer naar werk of opleiding. Kan dat niet? Dan help ik bij de zoektocht naar geschikt werk. Maar we kijken verder dan alleen werk. We kijken naar alle onderdelen van leven om te zien of iemand het werk kan volhouden. Is bijvoorbeeld ondersteuning in het huishouden nodig zolang iemand zich laat omscholen? Dan kijken we samen hoe dat te organiseren valt."
Een arbeidsdeskundige werkt onafhankelijk. Dit betekent dat hij of zij zelfstandig adviezen geeft. Een arbeidsdeskundige gaat niet over het beoordelen van de schadevergoeding.
Rudy heeft regie op leven terug

Rudy kan weer verder met leven 

Kijk hoe Rudy hulp van arbeidsdeskundige kreeg na zwaar motor-ongeluk.

Wat kunt u verwachten? 

Achmea Personenschade werkt samen met arbeidsdeskundigen die gecertificeerd en geregistreerd zijn. Registratie betekent dat alle arbeidsdeskundigen een gedragscode hebben ondertekend. Hierin staat dat zij eerlijk en fatsoenlijk hun werk doen. U kunt vertrouwen op hun vakmanschap. Dit kunt u verwachten:
  • wat u nog kan;
  • wat uw wensen zijn;
  • wat uw mogelijkheden zijn.
Zowel u als de arbeidsdeskundige kunnen zich dan een beeld vormen.
  • Ondersteuning om weer beter te kunnen werken en leven.
  • Ondersteuning om uw baan weer op te pakken. Of uw opleiding af te maken.
  • Hulp bij het ontdekken wat u kunt gaan doen als uw oude werk niet meer lukt.
Een arbeidsdeskundige overlegt als het nodig is ook met het UWV, uw werkgever of andere betrokken partijen over de mogelijkheden.
"Ik wil graag horen wat iemand enthousiast maakt. Maar ook wat iemands kwetsbaarheden zijn. Waar ligt de grootste zorg? Wat zou u graag nog willen? Ik denk graag in mogelijkheden. Ook waar u zelf nog niet aan had gedacht. Samen bespreken we wat kans van slagen heeft. Dat lukt als er vertrouwen is. Wij komen om mee te denken in praktische oplossingen voor de problemen die iemand heeft. Wij komen niet om te oordelen over de klachten of arbeidsongeschiktheid."

Een arbeidsdeskundige schakelt soms anderen in

Soms heeft u de hulp nodig van specialisten. In dat geval kan de arbeidsdeskundige met u meedenken wie daarvoor in aanmerking komt. De arbeidsdeskundigen voor Achmea werken regionaal en hebben een groot netwerk. Zij kunnen snel schakelen met uw persoonlijk behandelaar over de vraag of u kosten vergoed krijgt.
Zonder uw hulp had mijn werkgever geen aandacht gehad voor mijn situatie.
Klant (anoniem) over arbeidsdeskundige

Hulp van een arbeidsdeskundige is voor u gratis

Achmea betaalt voor de hulp van een arbeidsdeskundige. Achmea heeft zelf ook arbeidsdeskundigen in dienst. Zijn er extra kosten? Bijvoorbeeld omdat uw werkplek moet worden aangepast. Of kosten voor een opleiding, beroepskeuzetest of therapie? Dan overlegt de arbeidsdeskundige met uw persoonlijk behandelaar, uw werkgever of het UWV over de mogelijkheden van vergoeding.